fbpx

Blog

Hoe vaak moet je naar de kapper?

Gemiddeld gezien is het aangeraden om tussen de 6 en de 8 weken naar de kapper te gaan. Toch hangt dit volledig af van de lengte en de staat van je haar.  Je haar groeit ongeveer 1 centimeter per maand. Toch is er eigenlijk geen écht sluitend antwoord te geven op deze vraag. Dat komt omdat er ontzettend veel verschillende haartypes en kapsels zijn. Als je lang haar hebt, dat je ook nog eens wilt laten groeien, zul je minder snel naar de kapper gaan dan met een kort kapsel. Ook maakt het verschil of je krullend of steil haar hebt. Er zijn wel richtlijnen te geven hoe vaak je met een bepaald haartype of kapsel naar de kapper gaat. Kijk daarnaast vooral goed naar je eigen kapsel en bedenk wat je persoonlijke wensen zijn.

Hoe vaak moet je naar de kapper met kort haar? 

Heb je een kort kapsel? Dan is een kappersafspraak binnen de 6 weken aan te raden. Zo blijft je kapsel goed in model en wordt het niet te zwaar. Als je een pony draagt, is het belangrijk deze regelmatig bij te laten knippen om een verzorgde uitstraling te houden. Ben jij een vrouw die van superkorte kapsels houdt? Dan is het goed om je haar binnen de 4 weken bij te laten knippen. Korte coupes hebben nu eenmaal regelmatig onderhoud nodig, zeker als het om kapsels met strakke, rechte lijnen gaat. Voor kapsels met laagjes kun je het beste binnen de 6 tot 8 weken een afspraak bij je kapper maken.

Hoe vaak moet je naar de kapper met krullend haar?

Een krullend kapsel hoeft wat minder vaak te worden bijgeknipt. Het hangt er wel vanaf of je grove of fijne krullen hebt. Grove krullen kun je het beste om de 12 weken bij laten knippen, terwijl je voor fijnere krullen iets eerder naar de kapper gaat. De kapper knipt de dode puntjes weg en brengt je haar weer netjes in model. Om je krullen mooi verzorgd te houden, gebruik je regelmatig een hydraterend product, zoals bijvoorbeeld de repair mask van Mauro’s Hairdressers. Zo voorkom je dat je haar uitdroogt.

Hoe vaak moet je naar de kapper bij lange kapsels?

Wil je je haar laten groeien? Of is het juist al lang en wil je het op lengte laten? Maak dan eens in de 3 maanden een afspraak bij je Mauro’s. Zo kan je haar optimaal verder groeien. Tip: Gebruik Iszabeau Iszabeau zijn haarvitamines die  stimuleert gezond haar, huid en nagels. De unieke formule bevat alle essentiële vitamines en voedingsstoffen die nodig zijn om het haar sneller te laten groeien. Bovendien zal het haar mooier en gezonder worden Haarvitamines  stimuleert gezond haar, huid en nagels. De unieke formule bevat alle essentiële vitamines en voedingsstoffen die nodig zijn om het haar sneller te laten groeien. Bovendien zal het haar mooier en gezonder worden. Wens je meer info over Iszabeau vraag dan aan jouw Mauro’s kapper voor meer uitleg Nu je weet hoe vaak je best naar de kapper gaat, vraag je je misschien ook af waarom je haar sneller vettig wordt in de zomer? Lees in dit artikel waarom je haar sneller vettig wordt in de zomer. Ben je nog geen klant bij Mauro’s Hairdressers en wil je graag kennismaken met professioneel team van kappers? Krijg €5 korting met onze kennismakingsbon! Maak een afspraak in één van onze salons: Tot binnenkort! Deze artikels interesseren je misschien ook:
No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *