fbpx

Blog

Mooi haar ook in tijden van corona

Door de sluiting  vanwege het coronavirus zitten veel vrouwen letterlijk met hun handen in het haar. Knipbeurten werden uitgesteld of de uitgroei moet later bijgewerkt worden. Gelukkig zijn er veel manieren om thuis het één en ander te doen om de coupe in deze tijden on point te hebben. In deze blog geven we je graag wat advies om je een handje te helpen jouw haarlengte  ook in tijden van corona, gezond en verzorgd te houden.

Ik kan niet naar de kapper. Wat nu?

Voor veel dames is hun haar alles en gaan ze regelmatig naar de kapper voor: styling, een knipbeurt of de uitgroei bij te werken. Samen met de haarexperts van Mauro’s Hairdressers hebben we een aantal gouden tips verzameld die je gegarandeerd met gezond en mooi haar door deze coronacrisis heen gaan slepen.

Je haar zelf knippen, doen of niet doen?

Nee, niet doen! Je kunt beter de knipbeurt uitstellen dan met een mislukte coupe rondlopen. Onze eigen haarexperts van Mauro’s Hairdressers laat weten dat je haar zelf knippen zelden goed gaat. Bijna alle klanten die hiermee hebben geëxperimenteerd hadden er meteen spijt van. Het kan ook heel lang duren voordat je het haar weer in model kunt brengen. We begrijpen heus wel dat het niet de ideale situatie is. Welke vrouw loopt er graag met een coupe die niet meer in model is of haarpuntjes die dood zijn bij?

Wat doe ik dan met de dode haarpuntjes?

  1. Haarmaskers

Probeer minstens één keer per week een moment in te plannen voor een haarmaskertje. Die beschermend je haar goed tegen gespleten haarpunten. Verzorgd haar blijft het langst mooi en de kans op gespleten haarpunten wordt véél kleiner.

  • Weg met de styling tools

Styling tools zoals: Je föhn, stijl- en krultang zijn niet bepaald goed voor je haar. De hitte beschadigd je haren waardoor het sneller ongezond wordt en afbreekt. Kan je nu echt niet zonder? (Niet zo gek, want wat moeten we zonder een föhn???) Probeer dan je tools in ieder geval niet meer iedere dag te gebruiken. Zet ook de temperatuur lager als dat kan.

Hoe voorkom ik gespleten haarpuntjes?

Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze. Ook voor ons haar geldt dit. Met de juiste verzorging en haarproducten, kun je voorkomen dat je haar afbreekt of verzwakt. Zo kun je het knippen ook langer uitstellen. Hieronder delen we een stappenplan met de ultieme producten om gespleten haarpuntjes te voorkomen de komende tijd!

  1. Het begint van binnenuit. Zorg dat je geen tekort hebt aan vitamines die het haar versterken. Denk aan vitamine B, vitamine A, ijzer, Zink, Vitamine C, vitamine E en Selenium. De haarvitamine  van Isabeau bevatten al deze vitamines en zijn ook heerlijk. Elke ochtend en avond een lekker vegan snoepje om bij te dragen aan de gezondheid van je haar, is niet verkeerd.
  2. Was je haar niet te vaak. Als het lukt maximaal 2x per week. Wordt het haar toch te vettig, ga dan voor een voedende droogshampo om de wasbeurt toch uit te stellen. Makkelijker kunnen we het je niet maken om een wasbeurt uit te stellen ;-).
  3. En dan mag je eindelijk na een week je haarlokken reinigen en intensief verzorgen. Hier gaan we je in begeleiden met de beste haarverzorging voor als je lang niet naar de kapper kan gaan. Was je haar met de Repair shampoo  van Mauro’s Hairdressers. voor de gezondheid van het haar. Verwen en verzorg je haar met de shampoo, conditioner en het haarmasker van Mauro’s Hairdressers (laat deze 10-15 minuten inwerken). De producten van Mauro’s Hairdressers bestaan uit Arganolie en Pro vit. B5 zorgen voor een en natuurlijke verjonging van het haar  en stralend haar. Ga in ieder geval voor haarverzorging die jouw haar versterkt en intensief verzorgt.
  4. Voed je haar elke dag met een olie dat het haar intensief voedt. Om gespleten haarpunten minder op te laten vallen is het goed om na het haarmasker ook nog een olie te gebruiken. Oli ultime wordt snel door het haar opgenomen en geeft dof en futloos haar weer kracht. Deze olie zorgt voor een onmiddellijke en langdurige glans. Oil ultime  bevat onverzadigde vetzuren en is rijk aan vitamine E. Deze olie vernieuwt de celstructuur van het beschadigde haar. Daarnaast heeft deze olie een heerlijke aroma. Voedt het haar en geeft het haar een prachtige glans zonder het vettig te maken.

Als je deze vier stappen volgt, kan het niet anders dat je haar gezonder en sterker wordt, waardoor de kans op gespleten haarpuntjes kleiner is

No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *