fbpx

Blog

Welk kapsel past bij mij? Tips voor Mannen!

Je vraagt het je misschien af… “Welk kapsel past nu echt bij mij?” Het kiezen van een kapsel dat het beste bij je past kan een echte uitdaging zijn:

  • Je wil je prettig voelen bij het kapsel, maar het kapsel moet ook passen bij jouw gezichtsvorm en haartype.
  • Een kapsel dat jij online tegenkomt, kan bij die bekende sporter geweldig staan, maar dat betekent helaas niet dat het ook voor jou een goede keuze is.

In dit artikel:

  • Leer je hoe je erachter komt wat voor gezichtsvorm jij hebt
  • Welke kapsels er bij je gezichtsvorm passen
  • Advies voor verschillende haartypes bij mannen

Zo kun jij vol zelfvertrouwen deze nieuwe look laten knippen.

Hoe vind ik als man het kapsel dat bij mij past?

Als eerste bepaal je wat jouw gezichtsvorm is en welke kapsels daarbij passen. Daarnaast zijn ook huidskleur, haarstructuur, haardikte en andere (gezichts)kenmerken van belang. Als jij precies weet welke kapsels jou goed zouden staan, kun je uit deze selectie het kapsel kiezen waar jij je het beste bij voelt. Op deze manier voorkom je blunders en kun je met een gerust hart de schaar in je haar laat zetten.

Door erachter te komen welke vorm jouw gezicht heeft, kun je een kapsel kiezen dat jouw kenmerken het beste accentueert. Zijn er dingen waar je onzeker over bent? Dan kan het juiste kapsel deze onzekerheden wegnemen. Jouw kapsel is meer dan alleen een bepaalde stijl, maar een manier om te laten zien wie je bent.

1. Houd rekening met je gezichtsvorm

Jouw gezichtsvorm hangt samen met de maten van je gezicht. Is jouw gezicht lang of juist breed? Welke gezichtskenmerken vallen het meeste op? Denk hierbij aan je jukbeenderen, kaaklijn, kin en voorhoofd. Als je weet welke karakteristieken jouw gezicht kenmerken, is het bepalen van jouw gezichtsvorm een makkie. Het kan ook zijn dat je tussen twee gezichtsvormen invalt en dan kun je kiezen voor een kapsel dat goed staat bij beide gezichtsvormen.

Gezichtsvormen bij mannen – Welk kapsel past bij mij?

Een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht kenmerkt zich door een sterke kaaklijn, opvallende jukbeenderen en strakke gezichtslijnen. Het gezicht is niet overduidelijk lang of rond. Celebs met een vierkant gezicht zijn Brad Pitt en Zac Efron.

Heb jij een vierkante gezichtsvorm dan staat eigenlijk ieder kapsel jou goed. Wil je de strakke lijnen in jouw gezicht accentueren, dan kies je het beste voor een kort kapsel met opgeschoren zijkanten of een klassiek kapsel, zoals de pompadoer voor dik haar, de slick back bij dunner haar of een high-top fade bij kroeshaar.

Een stoppelbaard accentueert de scherpe kaaklijn en staat erg goed bij mannen met een vierkant gezicht.

Een rond gezicht

Een rond gezicht kenmerkt zich door een zachte kaaklijn en kin. De breedte van jouw gezicht komt in de buurt van de lengte. Bekende mannen met een rond gezicht zijn: Jack Black, Leonardo DiCaprio en Daniel Kaluuya.

Ben jij op zoek naar een kapsel dat de ronde vormen van jouw gezicht vermindert, kies dan voor een kapsel met textuur. Een kortere coupe in combinatie met volume staat jou het beste, zoals een sidecut. Liever een kapsel voor lang haar, dan kun je gaan voor een strakke knot, oftewel een man bun. Eventueel met opgeschoren zijkanten.

Een diamantvormig gezicht

Een messy kapsel staat erg goed bij deze gezichtsvorm, zowel een kort of langer kapsel. Denk bijvoorbeeld schouderlang haar. Het lastige is wel dat je geduld moet hebben om je haar te laten groeien. Heb jij kroeshaar, ga dan bijvoorbeeld voor een korte of halflange messy afro. Een opgeschoren kapsel kun je met deze gezichtsvorm beter vermijden.

Ben jij ontevreden over jouw kin, dan kun ook gaan voor een baard, waardoor jouw kin direct een stuk grover lijkt.

Een ovaal gezicht

Een ovaal of oblong gezicht kenmerkt zich door een gezicht dat vrij lang is. Met deze gezichtsvorm heb jij veel keuze. Celebs met eenzelfde gezichtsvorm zijn: Adam Lavine, Christiano Ronaldo en Ben Affleck.

Kies niet voor een kapsel dat jouw voorhoofd bedekt, als je de lengte van je gezicht wil behouden. Wil je juist de lengte van je gezicht opbreken, kies dan voor een korter kapsel. Lang haar kan je gezicht juist langer doen lijken, evenals een lange baard.

Kapsel met een zijscheiding gaan perfect samen met deze gezichtsvorm. het maakt niet uit of je het kapsel strak of messy stijlt. Ook een kort kapsel zoals een buzz cut is ideaal als je dun haar hebt of last hebt van haarverlies. Hiermee vestig je alle aandacht op je gezicht.

Een driehoekig gezicht (versmalling naar boven)

Een driehoekig gezicht begin met een smaller voorhoofd, bredere jukbeenderen en een nog bredere kaaklijn. Een bekende man met deze vorm hoofd is Keith Urban.

Als je deze gezichtsvorm hebt, staan lange kapsels jou erg goed. Wil je geen nadruk leggen op je voorhoofd, vermijd dan kapsels met opgeschoren zijkanten. Een kapsel dat volume geeft aan jouw haar is altijd een goede keuze, denk aan een messy comb over met langere zijkanten of een bed head haarstijl. Liever een korte look, ga dan voor een crew cut. Een kapsel met dezelfde korte lengte, maar met ietwat extra lengte aan de bovenkant.

Een hartvormig gezicht

Deze gezichtsvorm komt niet vaak voor en wordt ook wel de omgekeerde driehoek genoemd. Celebrities met deze gezichtsvorm zijn: Justin Timberlake en Ryan Gosling. De vorm kenmerkt zich door een smalle kin, bredere jukbeenderen en een breed voorhoofd.

Ga voor kapsels waarbij je volume kan creëren op je hoofd in combinatie met een baard. Denk aan een pompdour  of een fringe up. Alle soorten baarden staan goed bij deze gezichtsvorm, omdat het de rest van jouw gezicht complementeert. Lange kapsels zijn ook altijd een goede keuze. Wil je jouw lange haar in een knot dragen, ga dan voor een warrige look.

2. Houd rekening met je haartype

Nu jij weet welke kapsels bij jouw gezichtsvorm passen, is het ook belangrijk rekening te houden met jouw haartype.

Fijn of weinig haar

Heb jij fijn of weinig haar, kies dan een kapsel waarbij je volume creëert. Kapsel waarbij er delen worden geschoren kun je beter niet kiezen, omdat er dan minder haar overblijft. Een buzz cut is ook een goede keuze, als je onzeker bent over je haar of kaal wordt.

Veel of dik haar

Heb jij juist veel of dik haar, dan bevat jouw haar bij voorbaat al veel volume. Korte en opgeschoren kapsel zijn altijd een goede keuze. Zo heb je ook meer mogelijkheden om je haar te stylen. Uiteraard kun je jouw haar ook laten uitdunnen door een kapper.

Haar met veel textuur

Heb jij fijn krullend of kroeshaar, dan is het erg belangrijk om een kapsel te kiezen dat bij de textuur van je haar past. Het biedt ook tal van leuke mogelijkheden zoals een buzz cut met fade of een geschoren scheiding. Dreads zijn een perfecte oplossing als je kale plekken hebt en deze wil verbergen.

Golvend haar

Met golvend haar zit je tussen krullen en stijl haar in en het kan lastig zijn om een kapsel te vinden dat hier bij past. Voor een gestylde look kun je gaan voor geschoren zijkanten of ga voor een beachlook met halflang haar.

3. Veel of weinig styling?

Hou er bij het uitkiezen van een kapsel ook rekening mee hoeveel tijd er in het stylen van je kapsel gaat zitten. Hou er rekening mee wat voor jou het meest comfortabel is. Vind jij het geen probleem om iedere ochtend jouw kapsel in model te brengen, dan is het uiteraard geen probleem welk kapsel je kiest. Geen tijd of zin om hiermee bezig te zijn, kies dan een kapsel met een natuurlijke look. Zo kun je zelf kiezen of je jouw haar wel of niet styled en sowieso goed voor de dag komt.

Benieuwd welk kapsel we voor jou zouden adviseren?

Kom langs in één van onze kapsalons in Leuven, Kessel-lo of Lubbeek!

No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *